Branț pentru jocul de tenis

Branț pentru jocul de tenis

Branț pentru tenis

Tenisul  este  unul dintre cele mai populare sporturi din lume, cu peste 200 de țări afiliate la Federația Internațională. La nivel profesional, sportul plătește anual premii de milioane, însă se practică la toate nivelurile, inclusiv recreațional. Se joacă doar una sau două persoane, ceea ce provoacă sau mare  solicita fizică  și, dacă nu există o pregătire bună, cu antrenament specific și prevenirea accidentărilor.

Din punct de vedere fizic, acțiunile acestei modalități constau în multe schimbări de direcție, porniri rapide, opriri bruște și loviri cu racheta. Acestea sunt perioade de intensitate mare cu intervale scurte de odihnă. Practic, tenisul se joacă pe diferite tipuri de suprafețe:

–  Iarbă  , unde terenurile au o suprafață mai neregulată și o amortizare mai mare. Jocul este foarte rapid și intens, ceea ce poate fi solicitant din punct de vedere fizic și îngreunează controlul corpului și a mingii.

–  Teren dur  , pe care se desfășoară majoritatea turneelor. Jocul este rapid și intens, iar prinderea pantofului pe podea este mai mare, crescând rata întorselor de gleznă.

–  Clay  , unde jocul încetinește și jucătorul are mai mult timp să se alinieze pentru dragoste. Raliurile devin mai lungi, la fel ca și jocul, ceea ce crește cerințele fizice  .

În ciuda faptului că este considerat un sport de aruncare, care folosește foarte mult membre superioare în timpul jocurilor, incidența accidentărilor în rândul jucătorilor de tenis este mai mare la membrele inferioare, cu rate ridicate de leziuni la glezne și genunchi.

 

PRINCIPALE LEZIUNI DE TENIS

În tenis, leziunile membrelor inferioare sunt legate de:

 

  • Traume;
  • Gestul sportiv al sportivului;
  • Condiție fizică și de antrenament;
  • Echipamente precum rachete sau pantofi;
  • Presiuni plantare mari si dezechilibre ale genunchiului   si gleznei.

Cele mai frecvente leziuni ale genunchilor jucătorilor de tenis sunt  tendința rotuliană  (inflamația tendonului rotulian) și  sindromul durerii patellofemorale  (durere anterioară a genunchiului), din cauza încordării mari pe care opririle bruște din timpul tenisului sau aceste articulații, pe lângă posibilele dezaliniri biomecanice, precum și alte articulații care provoacă alte articulații.

 

1. Dezalinierea genunchiului: genunchi varus
Dezalinierea genunchiului: genunchi varus

 

2. Dezalinierea genunchiului: genunchi valgus
Dezalinierea genunchiului: genunchi valgus

La gleznă, cea mai frecventă leziune este o entorsă, care se întâmplă în mod normal atunci când jucătorul se apropie pentru a lovi mingea și piciorul se lipește de podea, determinând piciorul să se întoarcă spre exterior. Leziunile cronice, cum ar fi tendința și durerea de talpă, sunt, de asemenea, frecvente și sunt cauzate de presiunile plantare mari care apar în timpul jocului.

 

Branț pentru jocul de tenis

Branturile  personalizate OrthoFlex pentru tenis  ajuta la distribuirea presiunii plantare exercitate in timpul meciului. În plus, oferă suport pentru arcul piciorului, împiedicând alunecarea piciorului în pantof și mișcările dăunătoare ale genunchilor și gleznelor.

Brantul are ranforsare laterala, care reduce probabilitatea aparitiei entorsei gleznei la oprirea brusca si schimbarea directiei, precum si amortizoare specifice, care sunt plasate in punctele de cea mai mare presiune asupra piciorului in timpul unui meci de tenis, reducand astfel durerea si sansa de accidentare.

 

produse branț sport tenis
Amortizoare în primul metatarsian și regiunea laterală a călcâiului

 

Înapoi la blog

Lasa un comentariu

Vă rugăm să rețineți că comentariile trebuie aprobate înainte de a fi publicate.